X

Fructul care scade tensiunea arterială și e bogat în iod

Fructul care scade tensiunea arterială și e bogat în iod. Un fruct de sezon este extrem de bun pentru vederea și normalizarea tensiunii arteriale a persoanelor în vârstă, spune nutriționistul Dr. Mariat Mukhina.

Pentru mulți, fructul kaki este cunoscut în primul rând ca un produs cu un conținut ridicat de iod, care este important pentru funcționarea normală a glandei tiroide. Dar, în plus față de acest oligoelement, conține multe alte componente utile.

the350degreeoven.com

Beneficiile fructelor kaki pentru persoanele în vârstă

Sănătatea cardiovasculară

„Kaki conține mult potasiu, de care persoanele în vârstă au nevoie pentru sănătatea cardiovasculară. Acesta scade tensiunea arterială, îmbunătățește funcția inimii și elimină aritmia”, spune medicul.

CITEȘTE ȘI: Fructul care purifică sângele și este bun pentru ganglionii limfatici

Bun pentru ochi

„Culoarea portocalie a fructului indică conținutul său de betacaroten. Antioxidantul este bun pentru ochi și reduce riscul de boli legate de vârstă, cum ar fi cataracta și distrofia retinei”, a spus Mukhina.

Vitamina C

Printre altele, kaki conține multă vitamina C, care ajută la susținerea sistemului imunitar al persoanelor în vârstă și în lupta împotriva virușilor.

Fibre

Cu toate acestea, deoarece persimonul conține fibre greu de digerat, este bine ca persoanele în vârstă să nu consume mai mult de două fructe pe zi. În plus, produsul este contraindicat în gastrită acută, ulcer duodenal, colită ulcerativă nespecifică și alte boli gastrointestinale, a avertizat medicul.

Fibrele din legume și fructe elimină toxinele, stimulează funcția intestinală și crește secreția de suc gastric. Cu toate acestea, kaki conține taninuri, care, dacă aveți un stomac slab, poate încetini digestia, poate provoca obstrucție intestinală și poate provoca dureri abdominale. Prin urmare, de asemenea, nu se recomandă să se dea kaki copiilor sub vârsta de trei ani care nu au încă digestia dezvoltată.

Kaki este bun pentru sânge

Stresul și alimentația deficitară pot duce la apariția anemiei, când nivelul hemoglobinei din sânge scade. Principalele simptome sunt amețeli, somnolență și apatie. În astfel de cazuri, pe lângă tratamentul prescris de medic, puteți include kaki în dieta dumneavoastră. Aceasta ajută la producerea de celule roșii din sânge, diluează, accelerează și curăță sângele – organismul este îmbogățit cu oxigen, tensiunea arterială se stabilizează și bunăstarea se îmbunătățește, potrivit actualno.com.

CITEȘTE ȘI: Fructul, absolut necesar, de consumat perioada aceasta: Ajută în lupta cu răcelile de toamnă

Kaki ajută la eliminarea excesului de grăsime. Magneziul și potasiul din kaki susțin sistemele excretor și genito-urinar. Odată cu consumul zilnic al fructului, veți reduce riscul apariției pietrelor la rinichi; kaki va ajuta la eliminarea excesului de săruri din organism și la eliminarea umflăturilor de la mâini și picioare.

Bugetul.ro

Blacknews.ro

StiripeSurse.ro